tiistai 13. marraskuuta 2018

Säästöpossu testaa: M3 Panel


M3 Panel on sivusto, joka kerää tietoja markkinatutkimuksia ja mielipidemittauksia varten. Sivuston takana oleva yritys ( Bilendi A/S) tekee yhteistyötä eri yritysten kanssa, jotka käyttävät tutkimuksia päätöksenteon pohjana arvioidessaa esimerkiksi uusien tuotteiden tai palveluiden mahdollisia markkinoita. Käytännössä sivustolla vastataan kyselyihin tuotteista tai mainoksista ja kerätään niiden avulla pisteitä, jotka voi käyttää esim. lahjakorttien lunastamiseen.

Kirjauduin M3 Paneliin 20.9. eli olen ehtinyt olla siellä noin parin kuukauden ajan. Olen vastaillut kyselyihin suhteellisen ahkerasti, käytännössä kaikkiin mahdollisiin. Muutamiin kyselyihin en ole voinut ottaa osaa, koska ''minuntyyppisiä'' vastaajia on ollut jo tarpeeksi. Tällaisista tilanteista ei heru kuin säälipisteitä (25 pistettä). Kyselyiden laajuus vaihtelee paljon 50 ja 350 pisteen välillä ja aikaa menee sitä enempi, mitä suuremmista pisteistä puhutaan.

2.10. mennessä olin tienannut yhteensä 1 500 pistettä eli pystyin lunastamaan 10 euron arvoisen lahjakortin. Aikaa kyselyihin vastaamiseen oli mennyt ehkä vajaat kaksi tuntia. Ostin tuolloin 2.10. sivuston ''kaupasta'' 10 euron arvoisen lahjakortin pisteilläni. 5.10. sain sähköpostiini viestin, jossa oli lahjakortin lunastamiseen tarvittava koodi. Koodilla voi lunastaa lahjakortin GoGiftin yli 100 erilaisen lahjakortin valikoimasta. Lunastin lahjakortin ja se saapui 10.10. postitse. Suhteellisen nopeaa toimintaa siis.

Kaiken kaikkiaan olen ollut jopa hivenen yllättynyt siitä, kuinka hyvä sivusto onkaan kyseessä. Eihän tällä pääse rikastumaan, mutta pikkurahaa kuitenkin on tarjolla.

Realistinen pistekertymä on kuukaudessa n. 2 000 pistettä eli hieman yli yhden 10 euron arvoisen lahjakortin (1 500 pistettä). Vuodessa lahjakortteja kertyisi näin 16 kpl. :)





M3 Panel:


Plussat:

+ erittäin mukava ja selkeä sivusto
+ todella nopeaa toimintaa tilausten suhteen verrattuna moniin muihin vastaaviin firmoihin
+ kyselyjä tehdessä näkyy kyselyn ''valmiusaste'' prosentteina, mikä tekee vastaamisesta mielekkäämpää ja ajantarvetta on helpompi arvioida


Miinukset:

- kyselyjä tulee suhteellisen harvoin, mutta se lienee kaikkien kyselysivustojen ongelma
- monia mietityttää yksityisyydensuoja, onko sitä?
- ei maksa palkkioita rahana, toisaalta esim. lahjakorttivalikoima on erittäin laaja


Voin suositella sivustoa kyselyihin vastaamiseen ihan vilpittömästi. Mielestäni sivusto on selkeä ja visuaalisesti kivannäköinen, mikä tekee kyselyihin vastaamisesta kivempaa. Kyselyjä voisi olla toki aina enemmän saatavilla, mutta eipä näiden tarkoitus olekaan vastaajia varsinaisesti elättää. Erityismaininta nopeasta toiminnasta tilausten suhteen. Kannattaa kokeilla, ilmaisia lahjakortteja suhteellisen pienellä vaivalla. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Blogitekstisuositus

Tienaa rahaa netissä?

Olen etsinyt jo pidempään keinoa tienata rahaa netin avulla. Olisihan se mukava loikoilla kotisohvalla näpyttelemässä puhelinta ja samaan a...