keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Tienaa rahaa netissä?


Olen etsinyt jo pidempään keinoa tienata rahaa netin avulla. Olisihan se mukava loikoilla kotisohvalla näpyttelemässä puhelinta ja samaan aikaan rahaa virtaisi ovista ja ikkunoista. Netti on ihan pullollaan erilaisia kirjoituksia siitä, kuinka se onnistuu ja miten ''helppoa'' se on. Todellisuus on kuitenkin ihan toinen. Itse en ole löytänyt vielä yhtään helppoa tapaa tienata oikeasti rahaa netissä. Haluan tämän tekstin avulla valaista asiaa hieman tarkemmin.

Seuraavassa koottuna muutamia mahdollisia tapoja tienata netissä. Huomaa arvioidut ''tuntipalkat'', ja ettei tunteja ole välttämättä mahdollista tehdä kuin yksi kuukaudessa! Eli vaikka tuntipalkka olisikin 7 euroa, yksi tunti kerran kuussa ei tee kenestäkään miljonääriä. Enkä tiedä, voiko lahjakortteja edes verrata rahaan. Niiden käyttökohteet ovat kuitenkin rajalliset.



1. Kyselyihin vastaaminen:

- M3-Panel

Liityin äskettäin M3-Paneeliin. Tähän asti olen ansainnut heidän kyselyihinsä vastaamalla 750 pistettä. Kun 1 500 pisteellä saa 10 euron arvoiden lahjakortin, olen siis tienannut tähän mennessä n. 5 euroa. Aikaa olen käyttänyt tähän asti kyselyihin ehkä noin tunnin. Ei siis mikään lottovoitto, mutta pientä taskurahaa. Ja täytyy muistaa, että kyselyitä ei ole koko ajan saatavilla. Yhden lahjakortin tienaaminen kuussa olisi kova juttu. Tuntipalkka: n. 5 euroa. Vuodessa realistinen ansio on ehkä noin 10-12 kpl 10 euron arvoista lahjakorttia.

Lue lisää: Säästöpossu Testaa: M3 Panel

- Kantar TNS

Saman tyyppinen kyselysysteemi kuin edellinen. Tähän olen kuulunut jo vuosien ajan ja tienannut lahjakortteja n. 200 euron arvosta. Voin suositella! Tähän ei liity mitään markkinointikikkoja, kukaan ei soittele tai pommita millään muullakaan tavoin. Kantar TNS on ehkä hieman M3-paneelia tehokkaampi tapa tienata. Mutta kyselyitä tulee suhteellisen harvoin, joten tässäkin yhden 10 euron arvoisen lahjakortin tienaamisen kuluu n. kuukausi. Tuntipalkka: 6-7 euroa. 

Muita (näistä ei itselläni ainakaan vielä kokemusta):

Kuluttajapaneeli
Paneeli.net kuluttajapaneeli
Mielipidemaailma


2. Arvontoihin osallistuminen: 

Erilaisia arvontojakin on netti ihan täynnä. Moniin niistä liittyy markkinointikikkoja. Laitat tietojasi johonkin, niin varmasti puhelinmyyjät alkaa soitella ja sähköposti täyttyy roskapostista. Olen tehnyt arvontoihin osallistumista varten oman sähköpostiosoitteen. Ylipäätään vältän puhelinnumeroni ja muiden tietojen luovuttamista erilaisille sivustoille.

- Facebook-arvonnat

Osallistun säännöllisesti Facebookissa arvontoihin. Olen tehnyt arvontoihin osallistumista varten eri profiilin, jottei jokainen osallistumisesi näkyisi ärsyttävästi aina kavereiden seinillä! Ei ehkä sallittua, mutta tein silti.

Bongaan arvonnat yleensä Kilpailumaailma.com -sivuston kautta, johon on linkitetty paljon erilaisia Facebookissa julkaistuja arvontoja. Erittäin kätevä palvelu siis. Kaikkiaan arvontoihin osallistumalla olen tuhlannut aikaani vuosien varrella useiden tuntien verran. Olen kerran voittanutkin! Se oli 10 euron arvoinen ruosteenirroittaja. :D Ei siis kovin kannattavaa bisnestä. Tuntipalkka: alle 1 euro, jos lainkaan.

Mutta, jos joku suurempi voitto osuisi kohdalleni, oishan se siistiä! :)
Ei tätä kuitenkaan ehkä tienaamiseksi voi kutsua.

- Muut arvonnat

Netistä löytyy myös paljon muita kuin Facebookissa ilmestyviä arvontoja. Usein tällaisiin arvontoihin joutuu lisäämään enemmän tietoa itsestään tai vastaamaan johonkin lyhyeen kyselyyn yms. Suosittelen uuden sähköpostitilin perustamista ennen kuin näihin osallistuu, ettei tärkeä sähköpostitili täyty markkinointiviesteistä. Toki ylimääräiset mainospostitukset on yleensä helppo katkaista sähköpostin kautta. Tuntipalkka: ?


3. Tavaroiden flippaaminen (osta halvalla, myy kalliimmalla)

Haluaisin kokeilla tätä, mutta en vain keksi oikein tuotetta millä tämä voisi onnistua. Ehkä jostain kirpputorilta voisi löytää jotain arvokkaampaa, jonka sitten voisi myydä kalliimmalla? Liian vaikeaa, ei jatkoon. Tuntipalkka: ?


4. Tienaaminen blogilla / affiliatemarkkinointi

Voi kuulostaa helpolta. Olen pitänyt tätä blogia nyt kuukauden ja käyttänyt aikaani tämän tekemiseen useita tunteja. En ole tienannut penniäkään. Toki korostan, ettei tämän blogin tarkoituskaan ole tehdä rahaa, vaan toimia Säästöpossun päiväkirjana ja tarjota vastuullista tietoa. En halua mainostaa mitään, mikä tuntuu itsestäni vähänkään epäilyttävältä (esim. pikavipit).Tietysti pitkäjänteinen työ, laadukkaan ja kiinnostavan sisällön tekeminen auttaa asiassa ja jossain vaiheessa tienaaminen voi oikeasti onnistua. Ei kuitenkaan mikään helppo juttu. Ja pitäisi vielä keksiä jokin kiinnostava aihekin. Potentiaalinen mahdollisuus joka tapauksessa. Tuntipalkka: ?


5. Verkkokaupan perustaminen

Säästöpossun unelma. En vain ole vielä keksinyt, mitä voisin yrittää myydä. Lisäksi pitäisi tehdä järkevät nettisivut ymsyms. ja saada vielä ostajia! Kuitenkin potentiaalinen vaihtoehto. Tuntipalkka: ?




Yhteenveto:

Netissä tienaaminen on oikeastaan helppoa. Mutta ei sillä kyllä rikastumaan pääse! Kuten tuntipalkoista huomaa, kannattaa ehkä kuitenkin ensin yrittää mennä oikeisiin töihin, jos mielii oikeasti tienata. Ihan turhaan kuluttaa aikaansa netissä helppoja rahakätköjä etsimässä, koska niitä ei ole! Eli nyt heti etsimään itselle vaikka jokin iltatyö tai muu vastaava, jos haluaa tienata ylimääräistä!

Mutta tekeehän ihminen kaikenlaista muutakin turhaa...
Niin voisihan tuota muutamaan arvontaan osallistua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Blogitekstisuositus

Tienaa rahaa netissä?

Olen etsinyt jo pidempään keinoa tienata rahaa netin avulla. Olisihan se mukava loikoilla kotisohvalla näpyttelemässä puhelinta ja samaan a...