lauantai 22. syyskuuta 2018

Näin säästät rahaa nopeasti!

Joskus elämässä saattaa tulla vastaan tilanteita, joissa tarvitaan rahaa pikaisesti. Jos käyttötilillä tai säästöpossussa ei ole riittävästi rahaa, täytyy sitä alkaa etsiä muualta. Helppo tapa on tietenkin turvautua pikavippeihin ja kulutusluottoihin. Tai sitten voi tehdä erilaisia osamaksusopimuksia, joiden avulla hankinnat onnistuvat vähemmälläkin rahalla.

Tässä Säästöpossun vinkit nopeaan säästämiseen:


1. Älä osta mitään, mitä ilman et voi elää

Tämä sääntö voi päteä pidempäänkin ja yleensäkin elämässä. Mutta etenkin kun rahantarve on akuutti, älä osta mitään ylimääräistä. Osta vain sitä, mitä oikeasti tarvitset!

2. Katkaise kaikki turhat sopimukset ja tilaukset

Tämäkin on sellainen säästövinkki, jota kannattaa noudattaa elämässä muutenkin. Älä maksa turhista tilauksista. Jos sinulla ei ole hetkellisesti ollenkaan rahaa, katkaise kaikki sopimuksesi, joita ilman voit elää. Kuntosalimaksut, viihde- ja musiikkipalvelut maksavat rahaa ja todennäköisesti voit pärjätä ilmankin edes muutaman viikon.

3. Syö pakastin ja ruokakaapit tyhjäksi

Tämä vinkki toimii erityisen hyvin äkillisessä rahapulassa. Tyhjennä pakastin ja ruokakaapit. Löydät lähes varmasti ainakin viikoksi itsellesi syötävää. Ei ehkä kuulosta houkuttelevalta, mutta rahaa säästyy takuulla. Kaappeja kannattaa tyhjennellä välillä muutenkin, ettei ruokaa ehtisi mennä vanhaksi. Näin säästyy rahaa ja luontokin kiittää.

4. Tyhjennä kämppäsi kaikista kolikoista

Monilta löytyy kolikoita jostain taskunpohjalta tai lipaston laatikosta. Jos tarvitset pikaisesti rahaa, kannattaa kätköt putsata tyhjiksi. Tämä voi kuulostaa itsestään selvältä, mutta rahapulassa saattaa unohtua kuinka kolikoissakin voi olla yllättävän suuri määrä rahaa.

5. Palauta panttipullot

Viimeistään rahapulassa vie kaikki panttipullot kauppaan. Oikeastaan pullot kannattaisi aina palauttaa kauppaan aika pian niiden tyhjennyttyä. Rahat voisi sitten sijoittaa ja laittaa poikimaan rahaa, eikä ne olisi pölyttymässä pullojen muodossa astiakaapissa.

6. Myy kaikki rahanarvoinen tavara, mitä et enää tarvitse.

Jokaiselta löytyy varmasti rahanarvoista tavaraa, jota ei enää tarvitse. Myy ne helposti esim. Facebookin kirppiksillä tai Tori.fi:ssä. Vähän vaivaannuttavaa, mutta palkitsevaa.

7. Säästä jatkuvasti!

Tämä on Säästöpossun tärkein vinkki. Kannattaa säästää jatkuvasti, niin ei ehkä ajaudu tilanteisiin, jolloin rahaa ei ole lainkaan. Ei ehkä lohduta, kun kakka on jo niin sanotusti housussa. Mutta muistapa ensi tästä eteenpäin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Blogitekstisuositus

Tienaa rahaa netissä?

Olen etsinyt jo pidempään keinoa tienata rahaa netin avulla. Olisihan se mukava loikoilla kotisohvalla näpyttelemässä puhelinta ja samaan a...