tiistai 4. syyskuuta 2018

Esittelyteksti

Tämä on Säästöpossun blogin ensimmäinen luku. 

Säästöpossu on kaikille tuttu säästämiseen tarkoitettu lipas, pikkurahan keräysastia. Alkujaan se sai nimen possu väärinymmärryksen seurauksena, kun savea tarkoittanut sana (pygg) vaihtui possua tarkoittaneeseen sanaan (pig) Keski-Englannissa. Virheistä ja väärinkäsityksistä seuraa monesti jotain hyvää, kuten tässäkin tapauksessa. 

Säästöpossulle voidaan kehitellä monenlaisia symbolisia merkityksiä. Ehkä paras, jonka olen kuullut, menee näin; 

''Säästöpossu on kuin oikea maatiaissika. Sikafarmari ruokkii sikaansa rehulla ja viljalla, joka tarkoittaa hänelle kuluja. Mutta, kun farmari myy sian teuraaksi, hän saa sian ruokkimiseen käyttämänsä rahat moninkertaisena takaisin.'' 

Edellisessä vertauksessa minua mietityttää vain eräs asia. Jos nimittäin laitan tavalliseen kirjahyllyllä säilyttämääni säästöpossuun rahaa, vuoden päästä siellä on tismalleen sen verran kuin olen sinne koskaan laittanut. Ei yhtään enempää. Mutta toisaalta, jos olisin osannut sijoittaa rahani oikein, voisin saada rahani takaisin korkojen kera.  

Tämä blogi pohtii järkevää rahankäyttöä, säästämistä ja sijoittamista. Tarkoituksena on tehdä blogiin arkista ja helposti ymmärrettävää sisältöä. Ei tehdä tästä niin vakavaa. :)





2 kommenttia:


Blogitekstisuositus

Tienaa rahaa netissä?

Olen etsinyt jo pidempään keinoa tienata rahaa netin avulla. Olisihan se mukava loikoilla kotisohvalla näpyttelemässä puhelinta ja samaan a...